Zonlicht... is er!

Het laat zijn licht schijnen op de wereld en geeft ons leven

Persoonlijk

Ga in gesprek met jezelf

Je bent van harte welkom als je een moment wilt om samen naar een situatie te kijken in jouw leven. Door inzicht en overzicht, kun je weer komen bij inspiratie. Hierdoor kun je de situatie weer anders bekijken en benaderen.
Hierbij kun je denken aan:

  • Inzicht in je relatie met jezelf, je kinderen, je familie
  •  Je werksituatie
  • Je gezondheid. Fysieke klachten willen ook gehoord en gezien worden.
  • Emoties die aandacht vragen.

Kinderen en Jeugd

Tekenen is leuk en helpt je de wereld beter te begrijpen.

Het is voor iedereen bekend dat jongeren het niet makkelijk hebben. Daar hoef ik niet over uit te wijden. Tekentaal is een manier van communiceren waarbij je met jezelf in gesprek gaat. Door over de tekening te vertellen, gebruik je de tekening als communicatiemiddel naar je omgeving. Hierbij begeleid ik je graag.

Tijdens het tekenen of schilderen laat je nooit meer zien als dat jezelf aan kunt. Het is belangrijk dat je altijd je eigen tijd neemt.Hieronder een aantal voorbeelden van hulpvragen die je kunt hebben om bij mij aan de slag te kunnen:

  • Je vindt het lastig om met emoties om te gaan.  Denk aan stress, angst, boosheid, verdriet, eenzaamheid.
  • Het is lastig om grenzen te stellen of om voor jezelf op te komen.
  • Er is iets gebeurd, wat je maar niet achter je kan laten.
  • Je hebt fysieke klachten.

 

Jongeren vanaf 6 jaar zijn van harte welkom.

 

Groepsdynamiek

Tekenen is leuk en helpt je, jezelf en  elkaar beter te begrijpen.

Laat iedereen eens een boom tekenen. Met elkaar vorm je een bos. Is dit een bos waar je fijn doorheen zou wandelen? Een mooi gezond bos waarbinnen iedereen goed samenwerkt en voldoende ruimte ervaart voor eigen groeimogelijkheid? Of zie je wat anders gebeuren?

Zonlicht helpt met Tekentaal om het verhaal achter de bomen te vertellen. Hierdoor kan er begrip, erkenning, liefde en plezier groeien.

Elke deelnemer krijgt persoonlijk inzicht, waardoor het bos op een wenselijke manier kan groeien.

gezinnen

Met tekenen je kind beter begrijpen

Helend tekenen en de tekentaal is heel geschikt om individueel te doen, maar ook mooi als gezin. Soms gaat er iets mis binnen een gezin en loopt het niet lekker. Het kan zijn dat er vaak ruzie is of misschien is er een groot gemis. De dingen die in een gezin spelen kunnen spelenderwijs inzichtelijk gemaakt worden met tekenen. We gaan namelijk een andere vorm van communiceren inzetten. Tekentaal is voor kinderen heel speels en bekend, omdat het direct in verbinding staat met het onbewuste en de emoties. Een tekening kan ons vertellen wat er nodig is om de situatie te keren of verbeteren. Simpelweg doordat er liefdevolle aandacht naar toe gaat.

Interesse of meer weten?

Jantina Steen
Willem Lodewijkstraat 21
Wolvega
tel. 06 40 19 99 84
e-mail: zonlicht.jantina@gmail.com